Exista 8 aspecte prin care poate fi simtit Dumnezeu: ca Lumina, Sunet, Pace, Calm, Iubire, Bucurie, Intelepciune si Putere.

Sa-l simti pe El ca Lumina in timpul meditatiei aduce calm mintii, purificand-o si aducandu-i claritate. Cu cat mai profund contempla un om lumina interioara, cu atat mai mult percepe ca toate lucrurile sunt facute de acea lumina.

A-L simti pe Dumnezeu ca Sunet este sa fii in comuniune cu Duhul Sfant, sau Aum, Vibratia Cosmica. Cand te-ai contopit in Aum, nimic nu te poate atinge. Aum ridica mintea desupra iluziilor existentei umane, in cerurile pure ale constiintei divine.

Pacea este o experienta meditativa care vine la inceput. Pacea , ca o cascada fara greutate, curata mintea de orice fel de anxietate si grija, instaurand usurarea paradisiaca.

Calmul este o alta experienta divina. Acest aspect al lui Dumnezeu este mult mai dinamic si mai puternic decat pacea. Calmul ii da adeptului puterea de a trece peste toate obstacolele din viata asa. Chiar si in treburile umane, o persoana care ramane calma in orice circumstanta este invincibila.

Iubirea este un alt aspect al lui Dumnezeu – nu iubirea persoanal, ci cea Infinita. Cei care traiesc cu constiinta eului cred despre dragostea impersonala ca este rece si abstracta.Dar dragostea divina absoarbe totul si este infinit de reconfortata. Este impersonala numai in sensul ca nu este atinsa de dorinta egoista. Unirea pe care omul o gaseste in iubirea divina este posibila numai la nivelul sufletului. Ea nu poate fi experimentata de ego.

Bucuria este un alt aspect al lui Dumnezeu. Bucuria divina este ca milioane de bucurii omenesti care au fost unite intr-una. Cautarea fericirii umane este ca si cum ai cauta o lumanare cand stai la portile soarelui. Bucuria divina ne inconjoara etern, dar oamenii cauta numai lucruri pentru fericirea lor. Ei gasesc preponderent numai o alinare a durerii fizice sau emotionale. Dar bucuria divina este realitatea evidenta. In fata acestei realitati, bucuriile pamantesti sunt numai umbre.

Intelepciunea este o perspectiva intuitiva, nu o intelegere intuitiva. Diferenta intre intelpciunea umana si cea divina este ca mintea umana ajunge la lucruri in mod indirect din afara. Omul dee stiinta, de exemplu, investigheaza atomul din punct de vedere obiectuv. Dar yoghinul devine atomul. Perceptia divina se situeaza mereu in interior.Numai din interior un lucru poate fi inteles in adevarata sa esenta.

Iar la sfarsit, Puterea este acel aspect al lui Dumnezeu care creaza si distruge universul. Imagineaza-ti ce putere a trebuit pentru a face sa existe galaxiile! Expresia:”Iisus bland, gingas si blajin”, descrie numai o parte a firii lui Iisus. Cealalta parte a fost revelata in putetea cu care El a condus zarafii in afara templului……

Oamenii sunt deseori ingroziti de puterea pe care o observa in viata sfintilor. Dar adu-ti aminte, nu il vei gasi pe Dumnezeu pana cand tu nu vei fi  puternic in interior. Puterea poate fi mai putin in mintea ta fata de alte aspecte ale lui Dumnezeu  dar este important sa realizezi  ca si puterea divina este o parte a naturii tale divine.Orice aspect al lui Dumnezeu ai experimenta in meditatie, sa nu-l tii inchis in micul potir al constiintei tale, ci incearca mereu sa extinzi acea experienta la infinit.

“Esenta Realizarii Sinelui – Intelepciunea lui Paramhansa Yogananda”

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!