1. Tu, care vrei pace, nu o poti gasi decat prin iertare deplina. Nimeni nu poate invata un lucru daca nu vrea sa il invete si nu crede, intr-un fel, ca are nevoie de el. Desi inexistenta in creatia lui Dumnezeu, lipsa e foarte evidenta in ce ai facut tu. De fapt, ea e diferenta esentiala dintre ele. Lipsa da de inteles ca ti-ar fi mai bine intr-o stare oarecum diferita de cea in care esti. Pana la „separare” – care e semnificatia „caderii” – nu a lipsit nimic. Nu au existat deloc nevoi. Nevoile apar numai cand te lipsesti tu. Actionezi potrivit ordinii nevoilor pe care o stabilesti. La randul ei, aceasta depinde de felul in care percepi ce esti.

2. Sentimentul separarii de Dumnezeu e singura lipsa pe care trebuie de fapt sa o corectezi. Acest sentiment al separarii nu ar fi aparut niciodata daca nu ti-ai fi distorsionat perceptia adevarului si nu te-ai fi perceput, prin urmare, cu lipsuri. Ideea ordonarii nevoilor a aparut deoarece, facand aceasta greseala fundamentala, te fragmentasesi deja in niveluri cu diferite nevoi. Pe masura ce te intregesti, devii unul, iar nevoile tale devin si ele una, in consecinta. Nevoile unificate duc la actiune unificata, caci se produce astfel o lipsa de conflict.

3. Ideea de ordini ale nevoii – care decurge din greseala originara ca e posibil sa fii separat de Dumnezeu – cere corectie la propriul ei nivel inainte de-a putea corecta greseala perceperii de niveluri. Nu te poti purta cu eficacitate cat functionezi la diferite niveluri. Cat o faci insa, corectia trebuie introdusa vertical, de jos in sus. Caci crezi ca traiesti in spatiu, unde conceptele de „sus” si „jos” au inteles. In fond, spatiul e tot atat de lipsit de inteles ca timpul. Ambele sunt doar niste credinte.

4. Adevaratul rost al acestei lumi e sa o folosesti pentru a-ti corecta necredinta. Nu vei putea controla niciodata efectele fricii tu insuti, caci tu ai facut frica si crezi in ce ai făcut. In atitudine deci – desi nu in continut – te asemeni Creatorului tau, Care crede pe deplin in creatiile Lui pentru ca le-a creat El. Credinta produce acceptarea existentei. Iata de ce poti sa crezi ce nimeni altul nu considera adevarat. E adevarat pentru tine pentru ca tu esti cel ce l-a făcut.

5. Toate aspectele fricii sunt neadevarate pentru ca nu exista la nivel creator si, de aceea, nu exista deloc. In masura in care esti dispus sa iti supui credintele la acest test, in aceeasi masura iti sunt corectate perceptiile. La trierea falsului de adevarat, miracolul urmeaza acest rationament:

Iubirea desavarsita alunga frica/ Daca frica exista/ Atunci iubirea desavarsita nu exista.

Dar

Numai iubirea desavarsita exista/Daca exista frica/Ea produce o stare care nu exista.

Crede asta si vei fi liber. Numai Dumnezeu poate stabili solutia aceasta, iar credinta aceasta este darul Lui.

Curs de miracole – Dr. Helen Schucman

Categories:

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!