Luna tranziteaza fiecare semn zodiacal pe o perioada de 2 – 3 zile in fiecare luna, iar aceasta perioada este resimtita puternic de plante, animale si oameni, mai ales daca luam in considerare influentele acestor energii asupra corpului uman si implicit asupra sanatatii. In timpurile vechi, cei care practicau medicina urmareau cu strictete sincronizarea pozitiei lunii cu evolutia unei boli,iar dintre acestia, Hipocrate, parintele tuturor doctorilor, cunoscand fortele lunare, isi instruia studentii, dupa reguli clare: “Oricine practica medicina si nu ia in seama miscarea planetelor este o persoana fara judecata” sau “Nu operati niciodata asupra acelor parti ale corpului guvernate de semnul zodiacal prin care trece Luna in acel moment”. In general, se spune ca o anumita zodie guverneaza anumite parti ale corpului iar aceasta dominatie merge pana acolo, incat embrionul din uter creste in etape care urmaresc pozitia lunii: capul in Berbec, gatul in Taur, bratele si mainile in Gemeni, etc

In luna aprilie, luna tranziteaza semnul zodiacal al Sagetatorului  in perioada 24 – 26 aprilie. Acest semn influenteaza vertebrele suplimentare  (sacrala si coccisul) si coapsele.

– Tot ceea ce faceti in cele doua sau trei zile din Sagetator pentru regiunea coapselor, are un efect benefic,  preventiv si terapeutic, cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

– Tot ceea ce ingreuneaza coapsele in zilele Sagetatorului are un efect mai puternic decat in alte zile.

– Daca puteti alege data pentru o operatie pe coapse, ar trebui  sa evitati zilele din Sagetator si perioada 22 noiembrie – 21 decembrie si sa alegeti o perioada cu luna in descrestere.

Energia Sagetatorului face ca oamenii sa fie generosi dar si  uneori imprudenti. Culoarea tipica este portocaliu pentru coapsa superioara si galben pentru coapsa inferioara.

In ciuda faptului ca aceste zile sunt bune pentru hoinareala, nervul sciatic, problemele de circulatie si durerile musculare in regiunea coapselor, se pot resimti cu o frecventa mai mare decat in alte zile. De asemenea, unii oameni pot resimti si unele dureri de spate, care se intind de jos pana la coapse.

Oricine alege aceasta perioada ca sa-si duca copiii in prima lor excursie adevarata pe munte, trebuie sa fie constient ca ii poate suprasolicita.

Un remediu excelent al acestei perioade il constituie masajele intrucat relaxeaza muschii. Muschii intepeniti ai coapselor si contuziile pot fi rapid vindecate cu o cura de bitter suedez.

Acesta este un adevarat elixir al vietii, un protector al sanatatii, formula lui fiind creata de medicul suedez Samst. Probabil ca originile lui merg pana la Paracelsus, care a folosit cu succes elixirul chiar si pe pacienti grav bolnavi.

Reteta bitter-ului suedez este urmatoarea:

10 g aloe, 10 g radacina de anghelica, 5 g radacina de lemnul domnului, 10 g de frasinita, 10 g camfor natural, 10 g radacina de rubarb, 0.2 g de sofran, 10 g de frunze de sena, 10 g radacina de Rhizoma zedoriae.

Aceste plante, pe care le puteti obtine de la un botanist sau de la un plafar, trebuie puse intr-o sticla mare, inchisa la culoare, impreuna cu 1.5 l de rachiu de fructe sau rachiu de cereale  (38% – 40% din volum). Lasati amestecul intr-un loc racoros, la temperatura camerei, timp de 14 zile si agitati-l o data pe zi. Scoateti din sticla cantitati mici pentru uz in recipiente potrivite, pe care le pastrati la racoare. Puterea curativa e mai mare cu cat timpul de depozitare e mai lung.

Ca masura preventiva contra durerilor si bolilor, luati cate o lingurita de bitter suedez dimineata si seara, indoita cu apa sau ceai.

Sursa:

“Puterea Lunii – Calea spre o viata sanatoasa si catre desavarsirea spirituala prin armonia cu natura si cu ritmurile lunii.” – Johanna Paungger si Thomas Poppe.

Categories:

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!