Lună Plină în Gemeni – 12 Decembrie, ora 07:12 – ora României

Momentul de Lună plină in Gemeni de Joi, 12 Decembrie  2019, ora 07:12 se formează pe axa Gemeni – Sagetator, axa Cunoasterii, a Comunicarii si a Studiilor , la gradul 19:52 activând casele astrologice I – VII –  case care puncteaza pe de o parte afirmarea personala si  initiativa proprie iar pe de alta parte relatiile sociale, in special parteneriatele. Ascendentul momentului se afla in Sagetator.

Intrucat Gemenii guverneaza umerii, bratele, mainile si partial activitatea plamanilor, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti in cele 2 – 3 zile ale Lunii in Gemeni, respectiv de Miercuri, 11 Decembrie, incepand cu miezul noptii, pana vineri, 13 decembrie, aproape de miezul noptii pentru regiunile mentionate mai sus are un efect pozitiv, preventiv si de vindecare cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona. Cei care sufera de reumatism pot intampina uneori dificultati in zilele lunii in Gemeni, si de vreme ce plamanii sunt si ei influentati partial, exercitiile de respirat pot fi foarte benefice acum.

Joi, 12 Decembrie, ora 07:12 marcheaza opozitia perfecta dintre cele 2 luminarii, Luna in Gemeni si Soarele in Sagatator, momentul de Luna Plina reprezentand confruntarea dintre energia solara amprentata de pozitivismul si spiritualitatea Sagetatorului si energia lunara amprentata de curiozitatea si nevoie de comunicare a Gemenilor.

Aceasta axa Gemeni – Sagetator reflecta relatia mentalului inferior cu mentalul superior, respectiv comunicarea mentala, curiozitatea, ratiunea si corelatiile logice ale Gemenilor cu intuitia, inspiratia si expansiunea catre marile idealuri ale Sagetatorului; este o axa a studiilor, a comunicarii, a calatoriilor, a evolutiei personale si a cresterii spirituale.

Este momentul cand verbul A Gandi, A se Informa, A Invata sta fata in fata cu A Intelege iar noi vom sta in spatiul dintre ele cautand punctul de mijloc astfel incat ce intelegem la un nivel mai profund sa devina baza pentru ce gandim, semnificatia si intuitia sa sustina gandirea si comunicarea de orice fel.

Luna in acest semn mutabil al Gemenilor este caracterizata de o dorinta vie de a-si extinde sfera experientelor personale prin cat mai multe tipuri de contacte umane si de absorbire a unui cat mai mare volum de cunostinte. Vom tinde in aceasta perioada sa fim usor aerieni, sa manifestam o curiozitate mentala si sa ne folosim de acel simt al mintii care clasifica in mod précis si analitic cunoasterea pentru uzul practic si personal. Cu Luna in Gemeni, reactiile noastre emotionale si instinctive vor fi destul de versatile si adaptabile.

Vom tinde sa ne implicam in cat mai multe activitati diferite in acelasi timp si nu vom accepta rutina stricta sau rigida iar fluctuatiile emotionale pot ajunge sa provoace agitatie si nervozitate. La nivel emotional vom cauta permanent o stimulare mentala care sa ne satisfaca setea de nou si de varietate, fie ca vorbim evenimente, persoane sau lucruri noi.

In contrapartea starii emotionale usor dispersate si diluate si prea mult indreptata catre exterior, Soarele din Sagetator nu-si va uita scopul primordial si anume Intelepciunea,  contopirea cu planul superior si accesarea unui nivel de constiinta mai inalt; Sagetatorul ne va pastra fiinta conectata la ideal, la nevoia manifestarii unei intelegeri superioare, catre o viziune mai extinsa si mai profunda, fie ca vom alege ca si mijloc pentru acest scop o calatorie, o practica spirituala, o initiere, un curs sau o carte deosebita.

Aceasta Luna plina activeaza casele unghiulare I – VII, casele lui Eu versus Tu, fortandu-ne intr-un fel sa ne gasim locul si rostul vis-à-vis de celalalt si sa vedem daca acest celalalt, fie ca vorbim de o relatie, un parteneriat, un proiect, un proces este potrivit pentru noi. Axa I- VII este o axa cu precadere relationala iar acum ne putem confrunta cu adevarul din spatele relatiilor noastre, atat cu motivatiile cat si cu rezultatele alegerilor facute chiar de noi si tot acum avem puterea mentala de a percepe detaliile si nuantele cele mai fine; este posibil ca ce descoperim sa nu fie nici placut si nici usor dar va fii cu siguranta extrem de necesar pentru cresterea noastra.

Vom cauta sa descoperim nevoile, asteptarile, dorintele celuilalt astfel incat sa vedem daca le completeaza sau le confrunta pe ale noastre si este posibil sa facem acest lucru dintr-o pozitie usor superioara datorita energiei de foc a Sagetatorului care considera cateodata ca detine adevarul suprem. Putem tinde sa credem ca noi stim mai bine sau ca avem mai multa experienta decat celalalt dar ar trebui sa nu uitam totusi ca doar prin intermediul smereniei si al puritatii sufletesti vom putea sa fim autentici in analiza noastra.

Doar cautand sa fim corecti si detasati atat de fata de noi cat si fata de celalalt vom putea sa vedem daca ce am ales pana acum sa ne completeze ne onoreaza pe noi insine sau nu. Insa ce nu trebuie sa uitam este faptul ca ce se afla in fata noastra nu face cateodata decat sa oglindeasca ce se afla inlauntrul nostru, iar daca celalalt nu ne place si tindem sa-l criticam, se poate datora faptului ca exista o parte din fiinta noastra cu care nu suntem in deplina rezonanta dar pe care am acceptat-o din alte considerente care nu tin de nevoile sufletului cat de niste nevoi mult mai superficiale si mai lumesti. In interiorul nostru va trebui sa permitem armoniei si acceptarii sa se nasca si numai atunci exteriorul va deveni o reflectare luminoasa a interiorului.

“Reflectarea pe care o vezi in mine este de fapt reflectarea ta in mine.” Rumi

Ascendentul acestui moment de Luna plina este in Sagetator, ceea ce amplifica si mai mult  nevoia de spiritualitate si de o intelegere mai profunda a aspectelor care ne definesc cu adevarat, vom cauta sa ne descoperim permanent prin cursuri noi, prin experiente si aventuri pe care nu le-am incercat pana acum, prin stari inalte sau oameni cu un inalt nivel spiritual, prin calatorii care sa ne initieze in noi culturi sau civilizatii, prin manifestarea cat mai profunda a starii de libertate atat interioara cat si exterioara.

Vom manifesta optimism, ne vom lasa ghidati de un “ceva” inalt din interior, vom cauta binele, frumosul si vom lasa Bucuria sa ne patrunda adanc in suflet si mai ales vom cauta sa intelegem interactiunea dintre noi si ceilalti la un nivel mult ma profund decat pana acum astfel incat sa creem un Intreg intre sufletul nostru (Luna) si personalitatea noastra (Soarele).

“Bucuria este rugaciune. Bucuria este tarie. Bucuria este o mreaja a dragostei in care poti prinde sufletele. Cel mai usor daruieste cel care care daruieste Bucurie.” (Maica Tereza)

Categories:

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!