Adunandu-ti gandurile, cu smerenie mergi inaintea icoanei Domnului Hristos, si plecându-ti capul înaintea Judecãtorului, zi acestea:

Doamne si Stãpânul vietii mele, Duhul trândãviei, al grijii de multe, al iubirii de stãpânire si al grãirii în desert, nu mi-l da mie. (o metanie mare)
Iar Duhul curãtiei, al gândului smerit, al rãbdãrii si al dragostei, dãruieste-l mie slugii Tale. (o metanie mare)
Asa Doamne, Împãrate, dãruieste-mi ca sã-mi vãd greselile mele si sã nu osândesc pe fratele meu, cã binecuvântat esti în vecii vecilor. (o metanie mare)

Stihurile:

• Dumnezeule milostiv fii mie pãcãtosului. ( o închinãciune )
• Dumnezeule, curãteste-mã pe mine pãcãtosul. ( o închinãciune )
• Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule miluieste-mã. ( o închinãciune)
• Fãrã de numãr am gresit, Doamne iartã-mã. ( o închinãciune )

Stihurile se repetã de trei ori, cu 12 închinãciuni, iar apoi se rosteste din nou rugãciunea, cu închinãciuni la primele douã strofe, iar la ultima cu metanie mare.

Aceastã rânduialã se face in toate zilele Postului celui Mare, afarã de sâmbete si duminici, la toate slujbele bisericesti de peste zi, iar crestinii o adaugã la pravila lor de rugãciune, dimineata si seara. Cei mai evlaviosi si râvnitori, o pot rosti cu mintea si în alte momente ale zilei, câstigând astfel multã smerenie si mângâiere sufleteascã.

Categories:

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!