Acum totul imi este confuz. Cand anume a da ajutor cuiva inseamna a-i lua din putere? Cand functioneaza aceasta impotriva mai degraba decat in folosul evolutiei celuilalt?

Atunci cand ajutorul este oferit intr-un asemenea mod incat creeaza dependenta continua, mai degraba decat independenta rapida. cand le permiti altora sa inceapa, in numele compasiunii, sa se bazeze pe tine, mai degraba decat pe ei insisi.Aceasta nu inseamna compasiune ci dorinta de a-i face dependenti de tine. De a avea putere asupra lor. Pentru ca, acest gen de ajutor, in realitate iti mareste orgoliul. Deosebirea poate fi foarte subtila si , uneori, nici nu-ti dai seama ca ai inceput sa devii plin de tine. Crezi cu adevarat ca de fapt, faci tot ce poti ca sa-l ajuti pe altul…dar fii atent ca, nu cumva, prin asta sa urmaresti sa-ti autocreezi un plus de valoare. Pentru ca, in masura in care tu permiti altor persoane sa te faca responsabil pentru ele, in aceeasi masura le permiti sa te faca puternic. Si aceasta te face, desigur, sa te simti valoros.Iar acest gen de ajutor este un afrodisiac care ii seduce pe cei slabi. Telul este sa-i ajuti pe cei slabi sa devina puternici, nu sa-i lasi sa devina si mai slabi.

Conversatii cu Dumnezeu – Vol II

Categories:

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!