Luna tranziteaza fiecare semn zodiacal pe o perioada de 2 – 3 zile in fiecare luna, iar aceasta perioada este resimtita puternic de plante, animale si oameni, mai ales daca luam in considerare influentele acestor energii asupra corpului uman si implicit asupra sanatatii. In timpurile vechi, cei care practicau medicina urmareau cu strictete sincronizarea pozitiei lunii cu evolutia unei boli,iar dintre acestia, Hipocrate, parintele tuturor doctorilor, cunoscand fortele lunare, isi instruia studentii, dupa reguli clare: “Oricine practica medicina si nu ia in seama miscarea planetelor este o persoana fara judecata” sau “Nu operati niciodata asupra acelor parti ale corpului guvernate de semnul zodiacal prin care trece Luna in acel moment”. In general, se spune ca o anumita zodie guverneaza anumite parti ale corpului iar aceasta dominatie merge pana acolo, incat embrionul din uter creste in etape care urmaresc pozitia lunii: capul in Berbec, gatul in Taur, bratele si mainile in Gemeni, etc

In iunie, Luna tranziteaza semnul zodiacal al Capricornului  in perioada 20 – 22  iunie. Acest semn influenteaza scheletul, in special genunchii, cat si pielea.

– Tot ceea ce faceti in cele doua sau trei zile din Capricorn pentru genunchi, piele si schelet are un efect pozitiv, preventiv si terapeutic, cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

– Tot ceea ce ingreuneaza sistemul osos, genunchii si pielea in zilele din Capricorn are un efect mai puternic decat in alte zile.

– Daca puteti alege data pentru o operatie pe oase ( in special, genunchi) si pe piele,  ar trebui  sa evitati zilele din Capricorn  si perioada dintre 21 decembrie – 20 ianuarie si sa alegeti o perioada cu luna in scadere.

Zilele din Capricorn sunt pamantiu – reci, culoarea tipica este verde, iar energia acestor zile indeamna la munca persistenta. O solicitare mai mare a scheletului si in special a genunchilor poate avea un efect aparte, in perioada Capricornului. La fiecare miscare, genunchii sunt intens solicitati. Pe de alta parte, aplicarea de cataplasme sau unguente pe genunchi poate avea un efect deosebit de favorabil. Prin exercitii usoare de intindere, o persoana isi poate imbunatati starea oaselor si a articulatiilor, in perioada zilelor din Capricorn.

O luare de sange in cea de-a 23 zi dupa Luna Noua are un efect favorabil in special asupra sistemului osos si e potrivit ca tratament de asociere in orice forma de boala a oaselor si a articulatiilor, precum reumatismul, artrita, etc.

De asemenea, aceste zile sunt potrivite pentru orice fel de ingrijire a pielii si pentru tratamente specifice ale bolilor de piele. Numeroase tulburari interne si dezechilibre sunt reflectate in primul rand de starea pielii.

Sursa:

“Puterea Lunii” Calea spre o viata sanatoasa si catre desavarsirea spirituala prin armonia cu natura si cu ritmurile lunii.” – Johanna Paungger si Thomas Poppe.

Categories:

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!