Luna tranziteaza fiecare semn zodiacal pe o perioada de 2 – 3 zile in fiecare luna, iar aceasta perioada este resimtita puternic de plante, animale si oameni, mai ales daca luam in considerare influentele acestor energii asupra corpului uman si implicit asupra sanatatii. In timpurile vechi, cei care practicau medicina urmareau cu strictete sincronizarea pozitiei lunii cu evolutia unei boli. Hipocrate, parintele tuturor doctorilor, cunoscand fortele lunare, isi instruia studentii, dupa regului clare:  “Oricine practica medicina si nu ia in seaman miscarea planetelor, este o persoana fara judecata” sau “Nu operati niciodata asupra acelor parti ale corpului guvernate de semnul zodiacal prin care trece Luna in acel moment.”

In general, se spune ca o anumita zodie guverneaza anumite parti ale corpului iar aceasta dominatie merge pana acolo incat embrionul din uter creste in etape care urmaresc pozitia lunii: capul in Berbec, gatul in Taur, bratele si mainile in Gemeni, etc

In luna aprilie, luna tranziteaza semnul zodiacal al Fecioarei in perioada 17 – 19 aprilie. Acest semn influenteaza activitatea organelor digestive, intestinul subtire si cel gros, splina si pancreasul.

  • Orice faceti in cele 2 sau 3 zile din Fecioara pentru digestie, splina, pancreas are un efect dublu, preventiv si terapeutic, cu exceptia operatiilor chirurgicale efectuate in acesta zona.
  • Orice incarca sau suprasolicita organele digestive in zilele Fecioarei are un efect mai daunator decat in alte zile.
  • Daca puteti alege data unei operatii chirurgicale la stomac, splina si pancreas, ar trebui sa evitati zilele Fecioarei, perioada dintre 23 august – 23 septembrie si sa alegeti durata lunii noi pentru operatie.

Zilele Fecioarei, zile de pamant, sunt uscate si racoroase si favorizeaza activitati precum gradinaritul si agricultura. Persoanele cu stomac si intestine sensibile pot avea adesesea probleme cu digestia in aceasta perioada, iar cei care prefera mancarurile grele sau condimentate, ar face bine sa se abtina de la ele, in cele doua sau trei zile ale Fecioarei.

Plantele recoltate in aceste zile au un efect benefic nu numai asupra activitatii digestive, ci si asupra sangelui, nervilor si pancreasului. Efectul cel mai bun il au mai ales infuziile de plante pentru purificarea sangelui, precum infuzia de urzica, culeasa in zilele Fecioarei. Un astfel de ceai poate ajuta un pancreas marit sa revina la functionarea normala.

 Este indicat sa purtam culoarea portocalie, in aceste zile, intrucat poate avea o influenta pozitiva asupra problemelor de digestie si a intestinelor lenese. Violetul stimuleaza splina si sistemul imunitar.

 Posibile afectiuni ale acestei perioade:

Afectiuni ale intestinelor

 Predispozitia psihica pentru afectiuni ale intestinelor: “Pur si simplu nu am suficient timp sa diger totul cum se cuvine. Si chiar daca as avea timp, prefer sa ma uit in alta parte si sa imi gasesc alta preocupare. Ma  simt atat de plictisit.”

Trecutul trebuie bine digerat, iar realitatea privinta in fata, fata ezitari, fara regrete sau autocritica. Astfel nu se pierde nimic, ci se castiga totul.

Multe persoane care au probleme digestive si ale intestinelor au tendinta sa ia masuri extreme.  De obicei, la baza acestei chestiuni sta nerabdarea, asteptarea unor rezultate rapide. Corpul reactioneaza destul de lent la schimbari si are nevoie de timp sa digere si ulterior sa se adapteze la ceva nou. Intestinul trebuie mai intai sa reinvete cum sa-si recunoasca propriile semnale.

Uneori, o vina partiala ar putea apartine si vertebrelor iesite de la locul lor, in special vertebrele toracice 6 si 12, precum si vertebra 1 lombara, iar un terapeut este cea mai indicata persoana pentru rezolvarea acestei situatii.

 Constipatia

Predispozitia psihica pentru constipatie: “Trecutul are mai multe sa-mi ofere decat prezentul sau viitorul. Pe langa asta, cine imi ofera mie ceva? Nu veti scoate nimic de la mine.”

 Un remediu al acestei predispozitii mentale ar fi intelegerea faptului ca nimic nu ne este pus pe tava, arta de a trai frumos si echilibrat consta in calatoriile facute cu inima usoara, atat pe plan spiritual cat si fizice.

Compozitia dietei personale in astfel de cauze trebuie sa fie nu numai sanatoasa dar si in armonie cu gustul personal. Nu fortati corpul introducand in el ceva ce repugna organismului, doar pentru ca am citit ca acel aliment este sanatos. Trebuie mentionat aici si raul produs de consumul continuu de laxative, deoarece prin privarea muschilor, oaselor si organelor de functiile esentiale, acestea incep sa doarma sau sa nu-si mai faca treaba deloc.

De asemenea, unele exercitii fizice se dovedesc foarte eficiente. Dimineata, inainte de a va scula din pat, trageti genunchiul drept spre piept cu ambele maini, timp de un minut, apoi trageti genunchiul stang, tot timp de un minut si in cele din urma trageti ambii genunchi, tot timp de un minut. Uneori, acest exercitiu are un efect bun chiar si in cele mai serioase cazuri de constipatie, uneori in doua sau trei zile, iar eficacitatea sa provine, probabil, din presiunea usoara exercitata dinspre dreapta spre stanga, ce pune in miscare intestinul gros.

 Galbenul poate avea un efect favorabil asupra unei digestii lenese, medicii obtinand rezultate foarte bune prin masajele asupra zonelor reflexe, in combinatie cu terapia culorilor.

 Supragreutatea

Predispozitia psihica pentru supragreutate: “Cum sa ma protejez de ranirea amorului propriu?”, “N-am sa te iert niciodata pentru asta!”, “Sunt complet secatuit. N-am avut parte niciodata de iubirea adevarata.”(brate), “Acum ma descurc si fara sprijinul vostru. Cand am avut nevoie de el, nimeni nu m-a ajutat.” (abdomen), “N-am sa-mi iert niciodata parintii pentru asta.” (solduri), “N-am sa-l iert niciodata pe tata pentru asta.” (coapse)

Incapacitatea de a ierta, rigiditatea si ura sunt aproape intotdeauna rezultatul unor sperante irosite si al unor idealuri excesiv de inalte, cu alte cuvinte, nu trebuie sa invinovatim o alta persoana pentru propriile sentimentele. Nu ne-am nascut cu vreun drept de a ne fi implinite asteptarile iar pentru standardele pe care ni le stabilim, suntem singurii responsabili.

Adevarata fericire se cultiva in inima si in mintea fiecaruia, iar aici dimensiunea si greutatea nu conteaza. Supragreutatea a fost generata de un obicei care va apartine personal si al nimanui altcuiva, ca atare, doar o introspectie mai atenta in natura acestui obicei mental sau comportamental s-ar putea sa va ghideze catre o schimbare in bine.

Afectiuni ale pancreasului

Predispozitia psihica pentru afectiuni ale pancreasului: “Nimic din viata mea nu-mi mai ofera nici o placere. Cumva, totul trece pe langa mine. Nu mai exista nimic dulce care sa-mi incante limba.”

Multi oameni sunt atat de obisnuiti cu amaraciunea incat si cele mai dulci lucruri, cateodata, sau cele mai frumoase aspecte ale vietii nu ii pot determina sa-si schimbe mentalitatea. Poate doar constientizarea faptului ca modul in care aleg sa vada realitatea le apartine in totalitate. Fie ca hotarasc sa fiu deprimat, pentru ca paharul meu este pe jumatate  gol, fie ca ma decid sa fiu fericit, pentru ca el este pe jumatate plin, decizia de a alege intre cele doua este doar a mea.

 Un lucru important de retinut este faptul ca dulciurile reprezinta in principal un substituent al adevaratei dulceti a vietii, pe care noi o tulburam singuri prin asteptarile noastre exagerate. Incercand sa reducem din ele, putem descoperi ca viata are un farmec aparte, o dulceata proprie de care ne putem bucura cu adevarat.

 

Sursa: “Puterea lunii – Calea spre o viata sanatoasa si catre desavarsirea spirituala, prin armonia cu natura si cu ritmurile lunare” – Johanna Paungger si Thomas Poppe

 

 

Categories:

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!