Lună Plină în Taur – 12 noiembrie, ora 15:34 – ora României

Momentul de Lună plină in Taur de Marti, 12 Noiembrie  2019, ora 15:34 se formează pe axa Taur – Scorpion, axa posesiunilor materiale si a chestiunilor financiare, la gradul 19:51 activând casele astrologice I – VII –  case care puncteaza pe de o parte afirmarea personala si  initiativa proprie iar pe de alta parte relatiile sociale, in special parteneriatele. Ascendentul momentului se afla in Berbec.

Momentul de Luna Plina are ca background confruntarea dintre energia  concreta si palpaila a Taurului pusa acum in slujba exprimarii propriei personalitati si nevoia de putere si de control a Scorpionului.

Intrucat Taurul guverneaza zona maxilarului si a gatului (incluzand aici dintii, urechile, laringele, faringele si corzile vocale cat si glanda tiroida), din punct de vedere medical tot ceea ce faceti in cele 2 – 3 zile ale Lunii in Taur, respectiv de Luni, 11 Noiembrie de la miezul noptii, pana joi dimineata, 14 noiembrie pentru regiunile mentionate mai sus are un efect pozitiv, preventiv si de vindecare cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona. Curentul in zona gatului in aceasta perioada duce cu usurinta la intepenirea lui, de aceea un masaj al gatului si al umerilor in zilele acestea poate fi extrem de binefacator.

Fiind un moment al “recoltării roadelor”, un moment de maxim al unor acţiuni trecute, această Lună Plină ne ajuta să finalizăm acele acţiuni, proiecte, idei demarate în 5 Mai 2019 în timpul Lunii Noi în Taur. În calitate de stăpâni ai propriului nostru destin, a venit momentul să ne confruntăm cu succesul sau eşecul propriilor noastre alegeri.

Aceasta pozitionare a Lunii Pline pe axa posesiunilor Taur- Scorpion aduce in prim plan interesul pentru valorile materiale ale Taurului, siguranta si satisfactia muncii fiind pentru el cele mai importante elemente dar si aspectele legate de putere, control, posesivitate si transformare ale Scorpionului. Se va simti o nevoie vitala de a ne preocupa de resursele noastre, de spatiul vital sau de propria casa si de procurare a tuturor elementelor necesare un trai stabil si sigur, punandu-se puternic accentul pe sintagmele “al meu” sau “imi apartine”.

Conexiunea noastra cu planul material este acum amplificata si trebuie sa ne observam atent reactia si atitudinea fata de bani sau propriile resurse pentru a evita o identificare gresita cu ele care nu ar conduce decat la o amplificare a ego-ului. Din nefericire incapatanarea si lipsa de flexibilitate specifica semnului fix al Taurului va necesita un efort suplimentar din partea noastra pentru a ne constientiza atasamentele, nevoia de acumulare, dorinta de confort atat fizic cat si emotional, posesivitatea sau teama de schimbare.

Totusi ce ar trebui sa retinem este faptul ca folosirea corecta si corespunzatoare a posesiunilor indiferent de natura acestora poate duce la implinirea si exprimarea constructiva a propriei noastre individualitati in raport cu societatea din care facem parte. Putem realiza cine suntem cu adevarat prin utliizarea corecta a ceea ce posedam atata timp cat o facem cu detasare si intelepciune, prin folosirea inzestrarilor native impreuna cu ce vom ajunge sa dobandim pe parcursul vietii. Ceea ce luna plina ne indeamna sa constientizam este faptul ca suntem liberi sa ne angrenam in acele actiuni care ne conduc catre acumularea de bunuri, proprietati sau resurse atata timp cat suntem capabili sa transformam toate aceste posesiuni in functie de scopul si menirea personala a fiecaruia; doar atunci cand vom transcede nevoia de “a avea” doar cu scopul hranirii propriului ego vom reusi sa accesam cele mai pure, mai curate si mai spirituale aspecte ale fiintei noastre care vor conduce inevitabil la descoperirea propriei naturi divine.

“Este frumoasă generozitatea celor care dau bani, dar cu adevărat generozitatea celui care iubește este dăruirea sufletului său. Dacă dai pâine în numele lui Dumnezeu, vei primi pâine în schimb; dacă îți dai viața în numele lui Dumnezeu, ți se va da Viață divină”. – Rumi

Opozitia dintre Soarele (in casa VII) si Luna (in casa I) ne indeamna sa cautam un echilibru, sa cautam sa armonizam nevoile sau cerintele celuilalt/celorlalti de la noi cu ceea ce simtim noi ca avem nevoie la modul cel mai autentic. Ce ar trebui totusi sa nu uitam este faptul ca intotdeauna exteriorul ne reflecta interiorul, asadar inainte de a condamna sau judeca asteptarile celorlalti de la noi ar fi bine sa aruncam o privire sincera in interiorul nostru si sa cautam acolo daca nu cumva noi insine am atras oamenii sau situatiile respective astfel incat anumite aspecte din noi sa fie scoase la suprafata pentru a fi vindecate.

Tinand cont ca Mercur este acum in mers aparent retrograd si ca insoteste Soarele din Scorpion s-ar putea sa ne ingreuneze un pic mentalul si sa tindem sa fim mai degraba reactivi intr-o anumita situatie sau sa fim mai lenti in evaluarea corecta a problemei, de aceea ar fi indicat sa nu luam cele mai drastice decizii pana pe 20 noiembrie cand Mercur isi va relua cursul direct in Scorpion, mai ales ca acele decizii ne pot afecta parteneriatele, relatiile de colaborare, asocierile sau eventualele procese in care am putea fi implicati.

In schimb ce putem face este sa ne centram suficient in inima noastra, sa meditam cat putem de mult pentru a vedea daca lucrurile, relatiile sau dorintele cu care ne-am identificat pana acum, fie alese de noi fie de ceilalti, vin intr-adevar dintr-o cautare sincera a fiintei noastre de elevare sau, daca nu cumva ascund complexe, frici, atasamente, nesiguranta sau fuga de asumare a propriei meniri si identitati.

Indemnul Gradului sabian al Lunii Pline, respectiv gradul 20 Taur, este urmatorul:  “Fuioare de nori, ca niste aripi, se intind pe cer” – in unele momente poti avea senzatia ca esti purtat ca de vant prin evenimentele vietii, fiindca te-ai plasat sub influenta altora sau le-ai acordat altora responsabilitatea de a decide ce vei face tu. Nu uita ca este tot alegerea ta, pentru ca astfel ai prilejul sa cunosti si sa traiesti lucrurile fara sa te simti presat de raspunderea deciziei. Merita sa observi cat mai atent ce este in jurul tau si, poate la un moment dat vei simti nevoia sa-ti alegi singur drumul. (AdiM – Simbolurile Sabiene).

Aceasta luna plina este sustinuta de Saturn din Capricorn contrabalansand efectele retrogradarii lui Mercur, ceea ce va creste rabdarea, perseverenta si ne va conferi o oarecare maturitate si detasare in evaluarea corecta a lucrurilor sau situatiilor care ne definesc intr-un mod autentic .

De asemenea prin aspectarea pozitiva pe care aceasta luna plina o primeste din partea lui Neptun, putem beneficia de o senzitivitate marita, amplificare a perceptiilor subtile, o conectare mai profunda la mediul din jurul nostru si chiar o intuitie mult amplificata care ne va ajuta sa accesam mai usor anumite aspecte subtile din propria noastra fiinta. Singurul lucru pe care ar  trebuie sa-l avem in vedere este sa nu permitam totusi acestor simtiri sa ne conduca intr-o stare de transa, care sa ne faca sa evadam din prezent ci sa ramanem mai degraba conectati si atenti la scopul nostru si la revelarea a ceea ce este autentic si sacru in noi.

Prezenta Lunii in casa I a propriei noastre personalitati este despre nevoia sufletului nostru de a se cunoaste si de a se manifesta in deplinatate iar conjunctia cu asteroidul Vesta sustine acest proces indicand potentialul central pe care ar trebui fiecare dintre noi sa caute sa-l implineasca in mod constient devenind astfel ca o lentila prin care poate actiona Divinitatea, conferindu-ne putere, incredere, toleranta si daruire.

Vesta este acel minereu valoros din interiorul fiecaruia dintre noi care ne ajuta sa atingem abundenta interioara, ne indica mijloacele si resursele interioare pe care le avem la dispozitie pentru a ne gasi unicitatea, iar acum prin conjunctia cu Luna din Taur ne indica faptul ca cea mai importanta “resursa” a fiecaruia dintre noi suntem noi insine prin valoarea pe care ne-o dam in permanenta, valoare  pe care trebuie sa o raportam intotdeauna la cel mai inalt ideal personal si mai ales la ce este sacru in fiinta noastra.

“L-am cautat pe Dumnezeu si m-am gasit numai pe mine. M-am cautat  pe mine si l-am gasit numai pe Dumnezeu.” – Rumi.

Categories:

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!