1. “Nu sunt dator sa inving, dar sunt dator sa fiu cinstit. Nu sunt dator sa izbandesc, dar sunt dator sa imi respect principiile.” (Abraham Lincoln)

2.”Cel mai important lucru este nu atat unde ne aflam, ci incotro ne indreptam.” (Oliver Wendell Holmes)

3. “Datoria noastra de baza este sa ne gasim menirea si sa ne-o implinim.” (Charlotte Perkins)

4. “Crede neabatut ca, prin ceea ce simti si prin ceea ce infaptuiesti, contribui la o opera grandioasa; cu cat cultivi mai trainic in tine aceasta incredere, cu atat viata si omenirea vor avea viitorul mai sigur.” (Reiner Maria Rilke)

5. “Am adormit si am visat ca viata este bucurie, dar m-am trezit si am vazut ca viata este datorie, si am muncit si am facut din truda vietii, bucurie. ” (Rabindranath Tagore)

6.”Fa ceea ce crezi, si crede in ceea ce faci. In rest, totul e o risipa de energie si de timp.” (Nisargadatta)

7.”Sa ma trezesc in fiecare dimineata cu zambetul pe fata; sa astept cu multumire tot ce-mi ofera o noua zi; sa-mi vad de indatoriri cu mintea limpede; sa duc la bun sfarsit ce-am inceput, chiar daca este un lucru marunt; sa intampin oamenii cu zambetul pe buze si cu iubire in suflet; sa fiu amabil, bland si bun; si sa ma prinda seara obosit, cu bucuria muncii implinite; asa consider ca-i intelept sa-mi petrec viata.” (Thomas Dekker)

8.”Sa traiesti in modestie; sa cauti eleganta si nu luxul, rafinamentul si nu stralucirea; sa fii important, dar sa nu cauti recunoasterea si sa ai de toate, fara sa fii bogat; sa studiezi mult, sa gandesti in tacere, sa vorbesti incet si sa fii sincer; sa asculti pasarile si stelele, pe copii si pe intelepti; si sa ai mereu inima deschisa; sa treci peste toate si sa fii curajos.” (William Ellery Channing)

9.”Nu urmari sa ai succes, straduieste-te sa ai valoare.” (Albert Einstein)

10.”Trebuie sa stii intai spre care port te indrepti, ca sa poti sa prinzi vantul prielnic.” (Lucius Annaeus Seneca)

10.”Cea mai grava dintre toate nesabuintele este sa nu faci nimic pentru semenii tai, doar pentru ca iti inchipui ca nu poti face mare lucru.” (Sydney Smith)

11.”Daca am reusit sa fiu de folos, daca am descoperit inca o taina a naturii, si importanta binelui comun, daca am avut inspiratia sa patrund noi orizonturi de cunoastere si de actiune, daca am fost impacat cu mine insami, inseamna ca am avut o zi buna.” (Alex Noble)

12.”Sa traiesti in echilibru si in puritate, este cel mai mare bine pe care poti sa-l faci pamantului si tie insuti.” (Deepak Chopra)

13.”Inteleptul ne sfatuieste sa rostim cuvintele numai dupa ce le-am trecut pe sub trei porti. La prima poarta ne intrebam –  Exprima cuvintele acestea adevarul?”; daca raspunsul este da, le ingaduim sa treaca mai departe; daca nu, duca-se inapoi. La cea de-a doua, ne intrebam “Sunt ele necesare?”. La ultima, ne intrebam – Exprima ele bunatatea?” (Eknath Easwaran)

14. ” Promit ca dimineata sa aduc o bucurie unui semen, si pana seara, sa alung mahnirea altui om. Promit sa traiesc simplu si senin, sa ma multumesc cu putin si sa-mi pastrez trupul sanatos. Promit sa las deoparte grijile si framantarea, pentru a putea fi liber si cu sufletul deschis.” (Thich Nhat Hanh)

15. “Fa tot binele pe care-l poti, cu orice mijloace, in orice fel, cu orice ocazie, la cat mai multi, atata timp cat poti.” (John Wesley)

16. “Si mai presus de toate – sa marturisesti adevarul.” (William Shakespeare)

17. “Victorios este acela care a trait corect, a ras ades si a iubit mult; care s-a bucurat de increderea si dragostea unor oameni de isprava, care s-a realizat si s-a achitat de indatoriri; care a lasat in urma lui o lume mai buna…” (Bessie A. Stanley)

18. “Valoarea unui om se masoara prin binele facut semenilor.” (Mahomed)

19. “Trudeste, joaca-te cat mai des si traieste in iubire.” (Stuart si Linda Macfarlane)

20. “Cand te gasesti la o rascruce de drumuri, si nu stii pe care sa-l alegi, nu alege la intamplare, opreste-te si reflecteaza. Respira cu putere, asa cum ai facut cand ai venit pe lume; nu lasa nimic sa te tulbure, asteapta, doar asteapta. Stai nemiscat si asculta-ti in tacere inima. Dupa ce ti-a vorbit, ridica-te si urmeaza indemnul ei.” ( Susanna Tamaro – “Asculta-inima”)

Sursa: Valori Eterne – Helen Exley

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!