Lună Plină – 14 octombrie, ora 00:08 – ora României

Momentul de Lună plină din 14 Octombrie 2019, ora 00:08 se formează pe axa relationala Berbec – Balanta, axa vietii sociale, axa raportului dintre Eu si Tu, la gradul 20:14 activând casele astrologice IV – X – case reprezentative pentru familie, origini, cariera, statut profesional, privat versus social.  Ascendentul momentului se afla in Rac.

Momentul de Luna Plina marcheaza opozitia perfecta intre cele 2 luminarii, Luna si Soarele, momentul de Luna Plina desfasurandu-se in ultimul decan al zodiei Berbecului, un semn al inceputului, el fiind initiatorul noilor proiecte. Energia data de focul Berbcului ne va proiecta spre exterior, vom dori sa ne facem simtita personalitatea si sa influentam mediul in care ne manifestam.

Luna Plina in Berbec genereaza, o energie plina de curaj si initiativa, se actioneaza foarte rapid si adesea fara prea mult discernamant, suntem animati de o energie care cauta sa-si atinga scopul cu orice pret, plina de entuzism, generozitate, simt profund al datoriei, aventura si o focusare excelenta pe momentul prezent.

Inceputul este unul dintre elementele cheie ale acestor zile, el fiind unul dintre simbolurile cele mai pregnante ale Berbecului.

In analogie cu acest inceput – “La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul” – este primul verset al Bibliei, reprezentand starea incipienta a creatiei care contine in ea insasi esenta intregii manifestari.[1]

Pe calea evolutiei spirituale, momentul de inceput este chiar momentul initierii, in care discipolul trece intaia oara pragul incintei misterelor, capatand un alt statut existential, acela de initiat. Intelegand incarcatura acestui simbol atat de puternic al Berbecului realizam ca practic ni se ofera gratia unei initieri – In ce anume?

Raspunsul ar fi – In tainele axei relationale Berbec – Balanta, unde se desfasoara Luna Plina, axa care aduce in prim plan relatiile, fie ca vorbim de parteneriate sau de relatii de casatorie, si in acelasi timp in misterele casei X, casa care gazduieste momentan momentul de Luna plina si ne vorbeste despre profesia sau ocupatia noastra, onoarea sau prestigiul nostru, avansarea noastra sau mai bine spus ce ne dorim sa atingem in viata sau in cariera. Este momentul in care aflam care sunt asteptarile celorlalti de la noi si cum ne impacteaza consecintele acestor asteptari.

“Cine sunt eu” si “ce-mi doresc eu cu adevarat” sunt testul initierii noastre intrucat dorintele/nevoile mele pot sa nu corespunda cu ceea ce doresc ceilalti de la mine sau pentru mine. Adevarul din relatiile mele este acum scos la suprafata si poate sa nu fie tocmai placut, Soarele din Balanta a cautat prea mult armonia si acceptul celorlalti incat a uitat cine este el cu adevarat; tot ce am tinut ascuns pana acum sau m-am temut sa exprim fie din teama de a nu fi iubit sau apreciat sau de teama de a nu dezamagi sau pierde increderea celuilalt este acum revelat.

Scopul acestei revelari este Eliberarea iar aceasta este posibila doar in urma constientizarilor pe care le am de facut cu mine insami iar ascendentul in Rac, chiar daca are o parte emotionala accentuata, specifica apei, care nu sustine manifestarea focului berbecului, ma ajuta totusi sa ma interiorizez astfel incat sa-mi pot accesa sufletul si sa aflu incotro sa pasesc astfel incat sa drumul pe care il aleg de acum incolo sa fie expresia si implinirea sufletului meu.

Aceasta eliberare nu va fi una usoara intrucat aspectul de transformare si regenerare simbolizat de Pluton se opune printr-o cuadratura lunii pline, cerandu-si tributul si anume ca tiparele vechi, familiare care ne-au facut sa stagnam sa fie inlaturate, fapt care poate genera reactii puternic perturbatoare, impulsive si greu de controlat. Pluton cere de la noi o restructurare a propriei fiinte, intrucat axa IV – X reprezinta axa structuranta a fiintei iar acest test ne va confrunta cu cele mai profunde  si mai subtile limitari, limitari pe care le purtam inconstient din familia sau neamul nostru si care acum au fost sapate si aduse la suprafata pentru a ne elibera de ele.

Si totusi “Acolo unde exista o ruina, exista si speranta unei comori…” ne spune Rumi.

Ajutorul si sustinerea ne vin din partea “marelui benefic”, Jupiter in Sagetator din casa V, acesta ne reaminteste de bucuria simpla a vietii, de iubirea pe care atunci cand o oferim neconditionat semenilor ne inalta spiritul, de capacitatea noastra de a “naste” un proiect nou, o idee, o opera, un copil, deci de scanteia divina din noi; Sagetatorul ne sopteste ca in noi insine traieste Dumnezeu … si doar atunci, centrati in infinitul din sufletul nostru, vom trece prin transformarea care se cere de la noi, doar atunci Initierea noastra va fi completa.

Dupa ce am experimentat ce Nu sunt, lasand la o parte identificarea cu proiectia  gresita a ceea ce credeam ca sunt, dupa ce m-am impacat cu mine insami si am armonizat in fiinta mea toate aspectele contradictorii si am realizat ca eu si celalalt suntem in esenta Unul, sunt pregatita pentru un nou inceput, sunt pregatita pentru ce Sunt cu adevarat, o fiinta divina imbratisand o experienta pamanteana.

“Sunt gata să mă eliberez de credințele vechi şi negative. Ele sunt doar gânduri care îmi stau în cale. Aleg acum să mă eliberez de toate îndoielile şi fricile distructive. Mă accept şi creez pace în mintea şi inima mea. Noile mele gânduri sunt constructive şi mă împlinesc.

Renunț la toate aşteptările. Curg libera şi plina de iubire împreună cu Viața. Mă iubesc pe mine însumi (însămi). Știu că la fiecare cotitură mă aşteaptă doar binele.” (Afirmatii – Louise L. Hay)

Categories:

Tags:

Copile, nu-ti pierde curajul! Se apropie dimineata desavarsirii cand vei amesteca viata ta cu toata viata; Si vei cunoaste, in sfarsit menirea ta! (Rabindranath Tagore)

Cautare in blog

Abonare prin email

Loading

Pagina de Facebook

Facebook Pagelike Widget

 

Articole recente

error: Content is protected !!